Gıda Mühendisliği Bölümü

Prof.Dr. Sencer BUZRUL

Prof.Dr. Sencer BUZRUL

Doktora: Proses Mühendisliği, Bordeaux Üniversitesi / Gıda Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yüksek lisans: Gıda Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Lisans: Gıda Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Çalışma alanları: Öngörücü gıda mikrobiyolojisi, Isıl ve ısıl olmayan (yüksek durgun-sıvı basınç, yüksek basınç karbon dioksit) işlemler

Kısa Özgeçmiş: 1978 yılında Polatlı’da doğdu. İlkokulu Polatlı ve Ankara’da tamamladıktan sonra ortaokul ve liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde (AAAL) okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü’nden lisans (2001) ve yüksek lisans (2003) derecelerini ve ortak doktora programı ile ODTÜ Gıda Mühendisliği ve Bordeaux Üniversitesi Proses Mühendisliği doktora (2008) derecelerini aldı. 2011 yılında Gıda Bilimleri ve Mühendisliği dalında Doçent oldu. ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi (2001-2008), Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (2008-2017), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nda (2017-2018) uzman olarak görev yaptı. 2018 yılının Eylül ayından itibaren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

İletişim Bilgileri

Merkez Kampüs
Melikşah Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA
Telefon: 03322235360
E-posta: sencer.buzrul@gidatarim.edu.tr

CV - Akademik Sayfa

YÖK Akademik Google Akademik

Seçilmiş Yayınlar

  1. High hydrostatic pressure inactivation of microorganisms: A probabilistic model for target log-reductions SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY , 2019
  2. Anoxybacillus and Geobacillus biofilms in the dairy industry: effects of surface material, incubation temperature and milk type BAŞAR KARACA,SENCER BUZRUL,ARZU ÇÖLERİ CİHAN , Yayın Yeri:Biofouling , 2019
  3. Inhibition and eradication of SalmonellaTyphimurium biofilm using P22 bacteriophage,EDTA and nisin Fatma Neslihan Yüksel,SENCER BUZRUL,NEFİSE AKÇELİK,MUSTAFA AKÇELİK , Yayın Yeri:Biofouling , 2018
  4. Evaluation of Different Dose-Response Models for High Hydrostatic Pressure Inactivation of Microorganisms SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:FOODS , 2017
  5. On the modeling of inactivation of Listeria innocua in milk by high pressure processing SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:Journal of Science , 2017
  6. Modeling and Predicting the Drying Kinetics of Apple and Pear: Application of the Weibull Model ERKAN KARACABEY,SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:CHEMICAL ENGINEERING COMMUNICATIONS , 2017
  7. MODELING AND PREDICTING THE BIOFILM FORMATION OF SALMONELLA VIRCHOW WITH RESPECT TO TEMPERATURE AND pH M. Nima Ariafar,SENCER BUZRUL,NEFİSE AKÇELİK , Yayın Yeri:ACTA BIOLOGICA HUNGARICA , 2016
  8. Türkiye’de alkollü içki tüketimi SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:Journal of Food and Health Science , 2016
  9. Multi-Pulsed High Hydrostatic Pressure Treatment of Foods SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:FOODS , 2015
  10. The impact of UV-C irradiation on spoilage microorganisms and colour of orange juice BENGİ HAKGÜDER TAZE,SEVCAN ÜNLÜTÜRK,SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS , Yayın Yeri:JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , 2015
  11. Multi-pulsed high hydrostatic pressure inactivation of microorganisms: A review SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:INNOVATIVE FOOD SCIENCE EMERGING TECHNOLOGIES , 2014
  12. A Review on Describing the Survival Curves of Listeria monocytogenes in Foods of Animal Origin under High Hydrostatic Pressure SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI , 2014
  13. Effects of high hydrostatic pressure on microflora and some quality attributes of grape juice Mecnun Mert,SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS , Yayın Yeri:HIGH PRESSURE RESEARCH , 2013
  14. MODELING AND PREDICTING THE BIOFILM FORMATION OF DIFFERENT SALMONELLA STRAINS BAŞAR KARACA,SENCER BUZRUL,Veli Tato,NEFİSE AKÇELİK,MUSTAFA AKÇELİK , Yayın Yeri:JOURNAL OF FOOD SAFETY , 2013
  15. High hydrostatic pressure treatment of beer and wine: A review SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:INNOVATIVE FOOD SCIENCE EMERGING TECHNOLOGIES , 2012
  16. Modeling and Predicting the High Pressure Carbon Dioxide Inactivation of Microorganisms in Foods SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , 2012
  17. The effect of different high pressure conditions on the quality and shelf life of cold smoked fish NURAY ERKAN ÖZDEN,Gonca Uretener,HAMİ ALPAS,Arif Selcuk,ÖZKAN ÖZDEN,SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:INNOVATIVE FOOD SCIENCE EMERGING TECHNOLOGIES , 2011
  18. Multi-pulsed high hydrostatic pressure treatment for inactivation and injury of Escherichia coli MUTLU ÇELİK,SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,Alain Largeteau,Gerard Demazeau , Yayın Yeri:JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY , 2011
  19. Effect of High Hydrostatic Pressure (HHP) Treatment on Physicochemical Properties of Horse Mackerel (Trachurus trachurus) NURAY ERKAN ÖZDEN,Gonca Uretener,HAMİ ALPAS,Arif Selcuk,ÖZKAN ÖZDEN,SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY , 2011
  20. Use of genetic algorithms for high hydrostatic pressure inactivation of microorganisms SATILMIŞ ÜRGÜN,SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY , 2011
  21. On the modeling of inactivation kinetics by UV irradiation SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:International Journal of Food Microbiology , 2010
  22. Changes in the physicochemical properties of high pressure treated rainbow trout NURAY ERKAN ÖZDEN,HAMİ ALPAS,Gonca Uretener,Arif Selcuk,SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE , 2010
  23. A PREDICTIVE MODEL FOR HIGH-PRESSURE CARBON DIOXIDE INACTIVATION OF MICROORGANISMS SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:JOURNAL OF FOOD SAFETY , 2009
  24. On the modeling of the heat inactivation of Listeria innocua in orange juice. SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:Food Control , 2009
  25. Stress Response Kinetics of Two Nisin Producer Strains of Lactococcus lactis spp. lactis ÖMER ŞİMŞEK,SENCER BUZRUL,NEFİSE AKÇELİK,HAMİ ALPAS,MUSTAFA AKÇELİK , Yayın Yeri:APPLIED BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY , 2009
  26. Modeling and predicting inactivation of Escherichia coli under isobaric and dynamic high hydrostatic pressure SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:INNOVATIVE FOOD SCIENCE EMERGING TECHNOLOGIES , 2009
  27. Efficiency of pulse pressure treatment for inactivation of Escherichia coli and Listeria innocua in whole milk SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,Alain Largeteau,Gerard Demazeau , Yayın Yeri:EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , 2009
  28. A suitable model of microbial growth SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH , 2009
  29. THERMAL INACTIVATION KINETICS OF LACTOCOCCUS LACTIS SUBSP LACTIS BACTERIOPHAGE PLL98-22 PINAR ŞANLIBABA,SENCER BUZRUL,NEFİSE AKÇELİK,HAMİ ALPAS,MUSTAFA AKÇELİK , Yayın Yeri:ACTA BIOLOGICA HUNGARICA , 2009
  30. Development of a new mathematical model for inactivation of Escherichia coli O157:H7 and Staphylococcus aureus by high hydrostatic pressure in carrot juice and peptone water MUTLU ÇELİK,SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,TAHSİN FARUK BOZOĞLU , Yayın Yeri:JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , 2009
  31. Pulsed pressure treatment for inactivation of Escherichia coli and Listeria innocua in whole milk SENCER BUZRUL,Alain Largeteau,HAMİ ALPAS,Gerard Demazeau , Yayın Yeri:Journal of Physics: Conference Series , 2008
  32. Pulsed pressure treatment for inactivation of Escherichia coliand Listeria innocua in whole milk SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,Alain Largeteau,Gerard Demazeau , Yayın Yeri:Journal of Physics: Conference Series , 2008
  33. Modeling high pressure inactivation of Escherichia coli and Listeria innocua in whole milk SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,Alain Largeteau,Gerard Demazeau , Yayın Yeri:EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , 2008
  34. Models with insignificant parameters SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:Applied and Environmental Microbiology , 2008
  35. Comparison of response surface methodology and the proposed Weibull model for inactivation of Listeria innocua by high hydrostatic pressure SENCER BUZRUL,Çevik Mete,HAMİ ALPAS , Yayın Yeri:JOURNAL OF FOOD SAFETY , 2008
  36. Inactivation of Escherichia coli and Listeria innocua in kiwifruit and pineapple juices by high hydrostatic pressure SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,Alain Largeteau,Gerard Demazeau , Yayın Yeri:INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY , 2008
  37. Compression heating of selected pressure transmitting fluids and liquid foods during high hydrostatic pressure treatment SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,Alain Largeteau,Gerard Demazeau,TAHSİN FARUK BOZOĞLU , Yayın Yeri:JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , 2008
  38. Mathematical expression of the temperature profile and experimental determination of compression heating of ethylene glycol during high hydrostatic pressure processing SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,Alain Largeteau,Gerard Demazeau , Yayın Yeri:HIGH PRESSURE RESEARCH , 2007
  39. Modeling inactivation kinetics of food borne pathogens at a constant temperature SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS , Yayın Yeri:LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2007
  40. Thermal and chemical inactivation of lactococcal bacteriophages SENCER BUZRUL,Pınar Öztürk,HAMİ ALPAS,MUSTAFA AKÇELİK , Yayın Yeri:LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2007
  41. A kinetic study on the plasmid stability of three Lactococcus lactis strains MÜRŞİDE DİLEK AVŞAROĞLU ERKAN,SENCER BUZRUL,PINAR ŞANLIBABA,HAMİ ALPAS,MUSTAFA AKÇELİK , Yayın Yeri:JOURNAL OF INDUSTRIAL MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY , 2007
  42. Hypochlorite inactivation kinetics of lactococcal bacteriophages MÜRŞİDE DİLEK AVŞAROĞLU ERKAN,SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,MUSTAFA AKÇELİK , Yayın Yeri:LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2007
  43. On the use of Weibull model for isothermal and nonisothermal heat treatments SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:Molecular Nutrition and Food Research , 2007
  44. A suitable model of microbial survival curves for beer pasteurization SENCER BUZRUL , Yayın Yeri:LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2007
  45. Use of the Weibull model for lactococcal bacterlophage inactivation by high hydrostatic pressure MÜRŞİDE DİLEK AVŞAROĞLU ERKAN,SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,MUSTAFA AKÇELİK,TAHSİN FARUK BOZOĞLU , Yayın Yeri:INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY , 2006
  46. Effect of high hydrostatic pressure on quality parameters of lager beer SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,TAHSİN FARUK BOZOĞLU , Yayın Yeri:JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE , 2005
  47. Effects of high hydrostatic pressure on shelf life of lager beer SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,TAHSİN FARUK BOZOĞLU , Yayın Yeri:EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , 2005
  48. Use of Weibull frequency distribution model to describe the inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris by high pressure at different temperatures SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS,TAHSİN FARUK BOZOĞLU , Yayın Yeri:FOOD RESEARCH INTERNATIONAL , 2005
  49. Modeling the synergistic effect of high pressure and heat on inactivation kinetics of Listeria innocua: a preliminary study SENCER BUZRUL,HAMİ ALPAS , Yayın Yeri:FEMS MICROBIOLOGY LETTERS , 2004