İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla gerçekleştirilen “IV. Tarım Gençlerle Yükseliyor” fikir yarışmasına “Bitkisel ve Hayvansal Üretim”, “Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma”, “Tarımda Bilişim ve Teknoloji”, “Kırsal Kalkınma ve Kadın” konu başlıklarında 20 Aralık 2019 tarihine kadar başvurular alındı. Öğrencilerimiz başvurularını öğretim üyelerimiz Dr. Gökçe Kurucu ve Dr. İhsan Erdem Kayral danışmanlığında gerçekleştirdiler.

Başvuruların ardından borsa yönetimi, akademisyenler ve resmi kurum temsilcilerinden oluşan jüri yarışma şartnamesine uygunluk göstererek ilk aşamayı geçen 150 projeyi belirledi. Söz konusu 150 projeyle ilgili üç etapta gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda finale kalan 31 projeye para ödülü verildi ve proje fikirleri sergilemeye lâyık görüldü. Yarışmaya başvuran mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencilerimizden İrfan Çözge ikincilik ödülünü alırken 8 öğrencimizin projesi sergilemeye lâyık görülen 25 proje arasına girdi.

Başvurular 35 yaşına kadar öğrencilere ek olarak akademisyenler ve sektör uzmanları da dâhil olmak üzere çok geniş bir grup tarafından gerçekleştirilmiş olup öğrencilerimizin projeleri yalnızca diğer öğrencilerle değil, sektör uzmanları ve akademisyenlerin projeleri ile de yarışmıştır. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak öğrencilerimizi bu başarılarından ötürü tebrik ederiz.

Dereceye giren öğrencilerimiz ve proje başlıkları:

Öğrencinin Adı-Soyadı

Proje Başlığı