Tuğrul Model Uydu Takımımız TEKNOFEST 2021 Kapsamında Uydu Tasarım Sürecindeki Tüm Adımları Başarıyla Tamamladı Yaklaşık 1 yıl önce başladıkları çalışmalarında Tuğrul Model Uydu takımımız uydu tasarım sürecindeki her adımı başarılı bir şekilde geçerek POR (Planlama ve Organizasyon) raporundan 85, PDR (Ön Tasarım Gözden Geçirme) raporundan 96 ve CDR (Kritik Tasarım İnceleme) raporundan 95 puan aldı. Takım danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Yılmaz, takım kaptanı Murat Şimşek, Sefa Emre Başkaya ve Taha Nebi Kumru’dan oluşan takım, tasarımlarının tüm detaylarını kendi çabaları, araştırmaları ve bilgileri ile gerçekleştirirken devre tasarımları ve yazılımlar ise yerlilik ve millilik ilkesine uygun olarak tasarlanmış olup ve kendilerine aittir. Her aşamasında Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Konya Bilim Merkezinin desteklediği uydu tasarımı son aşama olan yarışma aşamasına hazırdır.

Yarışmaya katılan uydular 700 mt mesafeye kadar yükseltilerek serbest düşüşe bırakılacak, bu düşüş sırasında uçuş kontrol sistemleri devreye girerek uyduyu kontrollü bir iniş sürecine sokarken uydu aynı anda hem veri toplayacak hem veri iletişimi kuracak hem de aktarılan bilgileri kaydedecektir. Bu geniş kapsamlı görevi gerçekleştirecek tasarımı yapan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.