Duyurular

T.C. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel Çiftçi TV’de

T.C. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel, 11 Ekim 2019 Cuma günü saat: 21.00’de Çiftçi TV’de “Tarımda Bir Umut” programına konuk olacaktır.

Üniversitemiz ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ev Sahipliğinde, Michigan State Üniversitesi İşbirliği ile Gıda Biyoteknolojisi Sempozyumu Gerçekleştirildi

25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen sempozyumun ilk günkü programı Karaman’da yapıldı. İkinci günü üniversitemizde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen gerçekleştirdi. Sempozyum daha sonrasında katılımcılarımızın değerli sunumları ile devam etti. Michigan State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rebecca Grumet ‘GDO’lar, Bitki Islahı ve İlişkileri ve Günümüzdeki Kullanım Alanları’ başlıklı sunumunu yaptı. Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr.

Michigan State Üniversitesi’nde Araştırma Faaliyetlerinde Bulunan Öğrencilerimiz Üniversitemize Döndü

Üniversitemizin tarım ve gıda alanında dünyanın sayılı üniversiteleri arasında gösterilen Michigan State Üniversitesi (MSU) ile yaptığı ikili anlaşma kapsamında, ulaşım, konaklama ve yemek masrafları üniversitemiz tarafından karşılanmak üzere MSU’da araştırma faaliyetlerinde bulunan 3 öğrencimiz, çalışmalarını tamamlayarak üniversitemize döndü. Geçen yıl 4 öğrencimizin katıldığı ve bu yıl 2. kez gerçekleştirilen program kapsamında, MSU Tarım ve Doğal Kaynaklar Fakültesi laboratuvarları, seraları ve tarlalarında MSU akademisyenlerinin danışmanlığında çalışmalarda bulunan üniversitemizin 3.

Öğretim Üyesi Alım İlanı

2547 sayılı Kanun ve 12.06.2018 tarih ve 30449 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin” ilgili maddeleri uyarınca; Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 1 (bir) adet belirli süreli statüde öğretim üyesi alınacak olup adaylarda aranacak nitelikler için tıklayınız.

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Uluslararası İHA Yarışmasında Finale Yükseldi

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları yarışmasında, Üniversitemizin de 5 takımla katıldığı 287 takımdan, 4 takımımız “kavramsal tasarım” aşamasını geçmiş ve 186 takımla bir üst tura çıkmıştı. Bir üst tur olan “detaylı tasarım” aşamasında Üniversitemiz öğrenci takımı Phoenix, tüm takımlar arasında 12. olarak İstanbul Teknofest kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanında 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan finallere katılmaya hak  kazanmıştır.

Üniversitemiz, Panagro A.Ş. ve Şeker Süt’ün Ortaklaşa Gerçekleştirdiği Bir Proje Kapsamında Üretilen Tulum Peynirlerinin Tadım Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz, Panagro A.Ş. ve Şeker Süt’ün ortaklaşa gerçekleştirdiği bir proje kapsamında üretilen tulum peynirlerinin ilk tadımı Anadolu Holding binasında yapıldı. Peynir tadımına Kurucu Başkanımız Sayın Recep KONUK, Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mikdat ÇAKIR, Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zümrüt B. ÖGEL, projede danışman olarak yer alan Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü’nden Doç. Dr. Şebnem ÖZTÜRKOĞLU-BUDAK, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri, Araştırma Görevlileri ve Panagro A.Ş. ekibi katıldı.