Araştırma

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde çalışılan araştırma konularından çeşitli örnekler aşağıda verilmiştir:

  • Farklı gıda proses metotları kullanarak gıdaların kalite özellikleri geliştirme
  • Gıda prosesleri (püskürterek kurutma, dondurarak kurutma, enkapsülasyon [mikro,makro], süperkritik ekstraksiyon, membran filtrasyon)
  • Yoğurdun raf ömrünün uzatılması amacıyla probiyotik bakteri kullanılması
  • Yüksek protein ve lif, düşük gluten içerikli gıdaların geliştirilmesi
  • Et temelli yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi
  • Üretim teknolojilerinin, paket atmosferinin ve ürün içeriğinde kullanılan maddelerin et ürünlerinin güvenliği, kalitesine ve raf ömrüne olan etkileri