Gonca BİLGE

Dr. Öğr. Üyesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

Doktora: Gıda Mühendisliği (Hacettepe Üniversitesi)
Yüksek Lisans: Biyomühendislik (Hacettepe Üniversitesi)
Lisans: Gıda Mühendisliği (Hacettepe Üniversitesi)

 

Çalışma Alanları:Spektroskopik Yöntemler, Gıda Analizleri, Biyosensörler, Yüzey Modifikasyonu, Yüzey Karakterizasyonu

Kısa Özgeçmiş

Dr. Gonca Bilge 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı’nı, 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Doktora Programı’nı tamamlamıştır. Yüksek lisans-doktora eğitimi boyunca bir ar-ge firmasında araştırmacı olarak, doktora sonrası 2016-2018 yılları arasında yine bir ar-ge firmasında yönetici olarak çalışmıştır. 2018 Ekim ayından itibaren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 

CV

Web Sitesi

İletişim Bilgileri

Merkez Kampüs
Dede Korkut Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA
T: +90(332) 223 53 59
F: +90(332) 223 54 90

Seçilmiş Yayınlar

  1. Bilge, G., Sezer, B., Boyaci, I. H., Eseller, K. E., & Berberoglu, H. (2018). Performance evaluation of laser induced breakdown spectroscopy in the measurement of liquid and solid samples. Spectrochimica Acta Part B: Atomic Spectroscopy, 145, 115-121.
  2. Bilge, G., Sezer, B., Eseller, K. E., Berberoglu, H., Koksel, H., & Boyaci, I. H. (2016). Ash analysis of flour sample by using laser-induced breakdown spectroscopy. Spectrochimica Acta Part B: Atomic Spectroscopy, 124, 74-78.
  3. Sezer, B., Bilge, G., & Boyaci, I. H. (2016). Laser-induced breakdown spectroscopy based protein assay for cereal samples. Journal of agricultural and food chemistry, 64(49), 9459-9463.
  4. Bilge, G., Velioglu, H. M., Sezer, B., Eseller, K. E., & Boyaci, I. H. (2016). Identification of meat species by using laser-induced breakdown spectroscopy. Meat science, 119, 118-122.
  5. Bilge, G., Boyacı, İ. H., Eseller, K. E., Tamer, U., & Çakır, S. (2015). Analysis of bakery products by laser-induced breakdown spectroscopy. Food chemistry, 181, 186-190.