Üniversitemiz, Panagro A.Ş. ve Şeker Süt’ün Ortaklaşa Gerçekleştirdiği Bir Proje Kapsamında Üretilen Tulum Peynirlerinin Tadım Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz, Panagro A.Ş. ve Şeker Süt’ün ortaklaşa gerçekleştirdiği bir proje kapsamında üretilen tulum peynirlerinin ilk tadımı Anadolu Holding binasında yapıldı. Peynir tadımına Kurucu Başkanımız Sayın Recep KONUK, Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mikdat ÇAKIR, Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zümrüt B. ÖGEL, projede danışman olarak yer alan Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü’nden Doç. Dr. Şebnem ÖZTÜRKOĞLU-BUDAK, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri, Araştırma Görevlileri ve Panagro A.Ş. ekibi katıldı.

 

Peynirlerin olgunlaştırma aşaması henüz birinci ayında olmasına rağmen umut vaat eden sonuçlar elde edildi. Söz konusu tadımda peynirlerin olgunlaştırma süresi boyunca değişik tarihlerde yeni tadımlar yapılacağı da dile getirildi.

 

Mühendislik ve MimarlıkFakültesi Hazırlık sınıfı öğrencilerinden Büşra Eylül ATALIK, Cemile Dila ÖZLÜK, Beyza Nur YILMAZ, Seher Nur GÜL, İrem CANTÜRKOĞLU, Mehmet Emre ÖNAY, Hasan Efe ÇETİN, Harun Reşit KARACA ve Mehmet Serdar DEMİREL bu proje kapsamında Şeker Süt tesislerinde Doç. Dr. Şebnem ÖZTÜRKOĞLU-BUDAK, Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer BUZRUL ve Araştırma Görevlisi Hale İnci ÖZTÜRKOĞLU-NEGİŞ nezaretinde peynir yapımına fiilen katıldılar.