Kübra Sultan ÖZDEMİR

Dr. Öğr. Üyesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

Doktora: Gıda Mühendisliği Bölümü, Hacettepe Üniversitesi
Yüksek Lisans: Gıda Mühendisliği Bölümü, Akdeniz Üniversitesi
Lisans: Gıda Mühendisliği Bölümü, Hacettepe Üniversitesi

Çalışma Alanları: Gıda işleme prosesleri, Biyoaktif bileşenlerin enkapsülasyonu, Gıdalarda ısıl işlem kontaminantları ve azaltma stratejileri, Meyve ve sebzelerin raf ömrünün uzatılması

 

Kısa Özgeçmiş

Kübra Sultan ÖZDEMİR 1985 yılında Trabzon’da doğdu. 2003 yılında başladığı Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. 2008-2010 yılları arasında, Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini, 2010- 2015 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimini tamamladı. Çalışma alanları gıda prosesi ve gıda kimyasıdır.

CV

Web Sitesi

İletişim Bilgileri

Merkez Kampüs
Dede Korkut Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA
T: +90(332) 223 54 47
F: +90(332) 223 54 90

Seçilmiş Yayınlar

  1. Özdemir K.S., Gökmen V. 2017. Extending the shelf-life of pomegranate arils with chitosan-ascorbic acid coating. LWT-Food Science and Technology, 76:172-180
  2. Özdemir K.S., Gökmen V. 2015. Effect of microencapsulation on the reactivity of ascorbic acid, sodium chloride and vanillin during heating. Journal of Food Engineering, 167:204-209.
  3. Özdemir K.S., Yılmaz C., Durmaz G., Gökmen V. 2014. Hazelnut skin powder: A new brown colored functional ingredient. Food Research International, 65:291-297.
  4. Alasalvar C., Pelvan E., Özdemir K.S., Kocadağlı T., Mogol B.A., Paslı A.A., Özcan N., Özcelik B., Gökmen V. 2013. Compositional, Nutritional, and Functional Characteristics of Instant Teas Produced from Low- and High-Quality Black Teas. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 61:7529-7536.
  5. Topuz A., Dıncer C., Ozdemir K.S., Feng H., Kushad M. 2011. Influence of different drying methods on carotenoids and capsaicinoids of paprika (Cv., Jalapeno). Journal of Food Chemistry, 129:860-865.