Sencer BUZRUL

Prof. Dr.

Gıda Mühendisliği Bölümü

Doktora: Proses Mühendisliği, Bordeaux Üniversitesi
Doktora: Gıda Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yüksek lisans:Gıda Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Lisans: Gıda Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi

 

Çalışma alanları: Öngörücü gıda mikrobiyolojisi, Isıl ve ısıl olmayan (yüksek durgun-sıvı basınç, yüksek basınç karbon dioksit) işlemler

 

Kısa Özgeçmiş

1978 yılında Polatlı’da doğdu. İlkokulu Polatlı ve Ankara’da tamamladıktan sonra ortaokul ve liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde (AAAL) okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü’nden lisans (2001) ve yüksek lisans (2003) derecelerini ve ortak doktora programı ile ODTÜ Gıda Mühendisliği ve Bordeaux Üniversitesi Proses Mühendisliği doktora (2008) derecelerini aldı. 2011 yılında Gıda Bilimleri ve Mühendisliği dalında Doçent oldu. ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi (2001-2008), Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (2008-2017), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nda (2017-2018) uzman olarak görev yaptı. 2018 yılının Eylül ayından itibaren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Web Sitesi

İletişim Bilgileri

Merkez Kampüs
Dede Korkut Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA
T: +90(332) 223 53 60