Dr.Öğr.Üyesi Kübra Sultan ÖZDEMİR

Dr.Öğr.Üyesi Kübra Sultan ÖZDEMİR

Doktora: Gıda Mühendisliği Bölümü, Hacettepe Üniversitesi
Yüksek Lisans: Gıda Mühendisliği Bölümü, Akdeniz Üniversitesi
Lisans: Gıda Mühendisliği Bölümü, Hacettepe Üniversitesi

Çalışma Alanları: Gıda işleme prosesleri, Biyoaktif bileşenlerin enkapsülasyonu, Gıdalarda ısıl işlem kontaminantları ve azaltma stratejileri, Meyve ve sebzelerin raf ömrünün uzatılması

Kısa Özgeçmiş:

Kübra Sultan ÖZDEMİR 1985 yılında Trabzon’da doğdu. 2003 yılında başladığı Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. 2008-2010 yılları arasında, Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini, 2010- 2015 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimini tamamladı. Çalışma alanları gıda prosesi ve gıda kimyasıdır.
 

İletişim Bilgileri

Merkez Kampüs
Melikşah Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA
Telefon: 03322235447
E-posta: kubra.ozdemir@gidatarim.edu.tr

CV - Akademik Sayfa

CV YÖK Akademik

Seçilmiş Yayınlar

  1. Özdemir K.S., Gökmen V. 2017. Extending the shelf-life of pomegranate arils with chitosan-ascorbic acid coating. LWT-Food Science and Technology, 76:172-180
  2. Özdemir K.S., Gökmen V. 2015. Effect of microencapsulation on the reactivity of ascorbic acid, sodium chloride and vanillin during heating. Journal of Food Engineering, 167:204-209.
  3. Özdemir K.S., Yılmaz C., Durmaz G., Gökmen V. 2014. Hazelnut skin powder: A new brown colored functional ingredient. Food Research International, 65:291-297.
  4. Alasalvar C., Pelvan E., Özdemir K.S., Kocadağlı T., Mogol B.A., Paslı A.A., Özcan N., Özcelik B., Gökmen V. 2013. Compositional, Nutritional, and Functional Characteristics of Instant Teas Produced from Low- and High-Quality Black Teas. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 61:7529-7536.
  5. Topuz A., Dıncer C., Ozdemir K.S., Feng H., Kushad M. 2011. Influence of different drying methods on carotenoids and capsaicinoids of paprika (Cv., Jalapeno). Journal of Food Chemistry, 129:860-865.