Öğretim Üyesi Alım İlanı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğünden

(12.08.2024 tarih ve 32630 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.)

Üniversitemiz akademik birimlerine, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan “2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu” ve “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğin” ilgili maddeleri uyarınca belirli süreli statüde 12 (on iki) Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın Resmî Gazete’de yayımtarihinden itibaren15 (on beş) gündür.adresinde bulunan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta (kargo) ile süresi içinde başvuru yapmaları gerekmektedir.
Söz konusu kadrolara başvuracak adayların; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesindeki genel şartları ve ilan edilen özel şartları taşımaları halinde başvuru dilekçesi ve istenen evraklarla birlikte Melikşah Mahallesi Beyşehir Caddesi No: 9 Meram /KONYA

Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Adaylarda aranacak nitelikler aşağıdaki tablolarda verilmiştir.

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLANI

Fakültesi

Bölümü/Birimi

Kadro Unvanı

Adedi

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği

(İngilizce)

Profesör

1

Doçentliğini Bilgisayar Bilimleri veya Mühendisliği alanında almış olmak. İletişim sistemleri, bilgisayar ağları ve bilgisayar mimarileri konularında çalışmaları bulunmak.

3

Lisans ve doktora derecelerini Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi veya Matematik bölümlerinden almış olmak.

Profesör ve Doçent kadrosu için Doçentliğini yukarıda belirtilen alanlardan birisinden almış olmak.

Yazılım Mühendisliği

(Türkçe)

3

Lisans ve doktora derecelerini Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Matematik veya Tıp Bilişimi bölümlerinden almış olmak.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Psikoloji

(Türkçe)

Doçent

1

Doçentliğini Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında almış olmak.

Psikoloji Bölümü/ABD lisans ve lisansüstü programlarında en az 2 yıl süreyle ders vermiş olmak.

1

Lisans ve doktora derecelerini Klinik Psikoloji, Gelişim Psikolojisi, Deneysel Psikoloji veya Sosyal Psikoloji alanlarından almış olmak ve bu alanlarda çalışmalar yapmış olmak.

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri

(İngilizce)

3

Doktora veya doçentliğini Bitkisel Üretim ve Teknolojileri veya Ziraat Fakültesi Bölümlerinin herhangi birinden almış olmak.

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri alanında çalışmaları olmak (Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi, Sulama, Dijital Tarım uzmanlık alanlarında yapılmış çalışmalara öncelik verilecektir).

İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.

Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adaylardan istenecek belgeler:

1. Başvuru Dilekçesi (hangi kadroya başvuru yaptıklarını ve açık iletişim adreslerini gösteren ıslak imzalı dilekçe)

(https://personel.gidatarim.edu.tr/form)

1. Özgeçmişi (YÖK formatında)
  2. İlanda yer alan kadro durumuna göre uzmanlık durumlarını gösterir belgelerin (Doktora/Doçentlik/Profesörlük) aslı veya noter onaylı
    sureti (Asılları elden ibra edilmesi halinde aslı idarecegörülüp fotokopi alınabilir)
  3. Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denklik onay belgesi
  4. Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı fotokopisi
  5. Vesikalık fotoğraf (1 adet)
  6. Adli Sicil Belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir)
  7. İngilizce eğitim veren bölümlere başvuru yapacak adayların "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille
    Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” uyarınca [Madde-8-7], İngilizce ders verebilmeyeterliliğine asgari
    düzeyde sahip olduklarını belgelendirmeleri gerekmektedir.
  8. 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu uyarınca hazırlanan KGTÜ-Akademik Personel Adayı Aydınlatma Metni veKGTÜ-Akademik
    Personel Adayı Açık Rıza metninin (
    linkinden elde edilen imzalı hali
  9. Adaylar, uzmanlık alanıyla ilgili bilimsel yayınları ile bunlara yapılan atıfları, H faktörü değerini, kongre ve konferans tebliğlerini, eğitim
    ve öğretim faaliyetlerini, araştırma eserlerinin açıkça belirtildiği başvuru dosyasındanprofesör kadrosuiçin 6 adet, doçent ve doktor
    öğretimüyesi kadrosu başvuruları için 4 adet (USB halinde) dosyayla birlikte1 adet fizikibaşvuru dosyasını eldenya da posta ile teslim
    etmelerigerekmektedir.

Başvuru Tarihleri:
İlan yayın tarihi: 12.08.2024

Son başvuru tarihi: 26.08.2024

Hazırlanarak dosya halinde elden veya posta (kargo) ile teslim edilmesi gerekir, son başvuru tarihi Resmî Gazete’de yayım                tarihinden itibaren 15 gündür. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İletişim: E-Posta: personel@gidatarim.edu.tr

Telefon: (0332) 223 5454 - 223 5469

Yukarıdaki ilana www.gidatarim.edu.tr adresinden ulaşılabilir.