Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz Stanford Üniversitesi Tarafından Yapılan Araştırmaya Göre Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında Yer Aldı

Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz Stanford Üniversitesi Tarafından Yapılan Araştırmaya Göre Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında Yer Aldı Biyomühendislik Bölümümüzden Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz, Stanford Üniversitesi tarafından yapılan ve sonuçları Hollanda merkezli yayın şirketi olan Elsevier’de yayımlanan çalışmada dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldı.

Araştırma kapsamında toplam atıf sayısı, h-index, tek yazarlı makalelere olan atıf sayısı gibi uluslararası geçerliliği olan parametreler kullanıldı. Çalışma, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında, ilk yüzde 2'lik dilimde bulunan bilim insanlarını kapsarken listeye dünya çapında 190 bin 63, ülkemizden ise 1150 bilim insanı girdi. Biyomühendislik Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz listede yıllık etki (2020 yılı çalışmaları) kategorisinde yer aldı. Çalışma kapsamında yayınlanan tüm listelere aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.