İnsansız Hava Araçları Takımlarımız TEKNOFEST 2020 Finaline Katılmaya Hak Kazandı TÜBİTAK tarafından 5.si düzenlenen ve son 3 yıldır Teknofest kapsamında yer alan İnsansız Hava Araçları yarışmasında 2 takımımız Kavramsal Tasarım Raporu aşamasının ardından Detaylı Tasarım Raporu aşamasını da başarı ile geçerek bu yıl 15-20 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan finallerde yarışmaya hak kazanmışlardır. Takımlarımızdan Phoenix takımı 86 puan ile döner kanat kategorisinde Türkiye’de ilk 10’a girmeyi, Panaerial takımı da 79 puanla ilk 30’a girmeyi başarmışlardır.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak öğrencilerimizi ve akademik danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Finallere katılmaya hak kazanan takımlarımız:

Takım: Phoenix
Elif Tek, Aminesena Başer, Ömer Metin, Yasin Bedirhan Şimşek, Melihcan Gökyer