TUĞRUL-B Model Uydu Takımımız TEKNOFEST 2022'de Ön Tasarım Aşamasını Başarıyla Geçti TÜRKSAT önderliğinde düzenlenen TEKNOFEST 2022 Model Uydu Yarışmasına katılım sağlayan TUĞRUL-B model uydu takımımız, POR (Planlama ve Organizasyon) aşamasını 89,00 puanla geçerken, PDR (Ön Tasarım) aşamasını 93,87 puan ile geçerek bir üst basamak olan CDR (Kritik Tasarım) aşamasına geçiş yapmıştır. Doç.Dr. H. Deniz Başdemir’in takım danışmanı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencimiz Murat Şimşek’in takım kaptanlığını üstlendiği takımımızda Bilgisayar Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerimiz Süleyman Kocamaz, Beyza Gizem Yıldırım ve Beyza Nur Yılmaz yer almaktadır.

Yarışmaya katılan uydular, uzay/uydu sistemlerinin küçük ölçekte temsil edilmesi için roket ile belirli bir irtafaya fırlatılacak, fırlatılan uydular pasif ve aktif iniş sistemleri ile inişlerini hasarsız biçimde gerçekleştirecektir. Bu süreçleri takiben veri alışverişi ve verilerin kayıt işlemleri gibi yan görevler de yerine getirilecektir.