Anadolu Bilişim Buluşmaları Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Konya’da düzenlendi

Kamu Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Anadolu Bilişim Buluşmaları’nın 3.üncüsü bu sene Üniversitemizin ev sahipliğinde 24-25 Ekim 2019 tarihlerinde Konya’da düzenlendi.

Bilişim Sektörünün önemli temsilcilerinin katıldığı etkinlikte katılımcılar, sektörün gelişmesi, milli yazılımların geliştirilmesi, Spor endüstrisinde bilişim kaynaklarının kullanımı, kamuda dijital dönüşüm ve akıllı şehirler konularında paylaşımda bulundular.

Etkinliğin ilk oturumunda açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, konuşmasının başında Türk Ordusunun Zeytin Dalı ve Barış Pınarında gösterdiği büyük başarıdan söz ederek tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileyerek bilişim sektöründe gerçekleştirilen yerli ve milli çalışmaların önemine dikkat çekti ve Ülkemizin teknolojiyi takip eden değil, teknolojiyi araştıran, geliştiren ve ortaya koyan bir seviyeye çıktığını, bunun devam ettirilmesi için de Bilişim Sektörü de dahil olmak üzere yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi için yapılacak çalışmaların öneminden bahsetti. Üniversitemizin kurulmasında ana nedenlerinden birisinin yerlilik ve millilik olduğunu vurgulayan Rektörümüz, bu bağlamda Üniversitemiz tarafından geliştirilen ilk ürünün yakında sunulacağının müjdesini verdi. Yine açılış konuşması yapan, Kamu Bilişim Derneği Genel Sekreteri Sayın Kemal Nalçacı, “Yerli ve milli teknolojilerin, 'birlikte dönüşüyoruz, yükseliyoruz, gelişiyoruz' gücü ile ilham veren fikirler ve uygulamalar Konya'da buluşuyor.” sözü ile etkinliğin bu sene temasının altını çizdi ve bu konudaki teşviklerin attırılması için son yıllarda yapılan düzenlemelerden bahsetti. Sayın Nalçacı, Anadolu Bilişim Buluşmalarının, Anadolu’nun lider iş ve iş birliği olma yolunda emin adımlar ile ilerlediğini ifade etti.

Bununla birlikte etkinlik dahilinde bilişim kurumları tarafından kurulan standlar, etkinliğin ilk gününde Anadolu Bilişim Buluşmaları’nın katılımcıları ve öğrencilerimiz tarafından ilgi ile takip edildi.