Üniversitemiz İç Mimarlık Bölümü 3. Sınıf Öğrencilerinden Ece Erciş ve Sibel Şahin "Sürdürülebilir Şehir Mobilyaları” Hackathonu’nda İkincilik Ödülü Kazandı

Üniversitemiz İç Mimarlık Bölümü 3. Sınıf Öğrencilerinden Ece Erciş ve Sibel Şahin Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya Bilim Merkezi’nde 18-20 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenen Sürdürülebilir Şehir Mobilyaları Hackathonu’nda, KGTÜ İç Mimarlık Bölümü 3. Sınıf Öğrencilerinden Ece Erciş ve Sibel Şahin ikincilik ödülü kazandı. 120 üniversite öğrencisinin 40 grup halinde katıldığı hackathonun konusu, çağın ve şehrin gereksinimlerine uygun özgün şehir mobilyalarının tasarlanması olarak belirlendi.

3 gün boyunca süren hackhathonda akademisyen jüri üyeleri tarafından senaryo, sürdürülebilirlik, özgünlük, kullanışlılık, inovatif olma, erişilebilirlik, uygulanabilirlik, estetik, maliyet, pafta tasarımı ve sunum başlıkları kriterlerine göre ödül alacak tasarımlar seçildi.

Hackathona grup olarak katılan Ece Erciş ve Sibel Şahin ise belirlenen başlıkları “Circle” isimli oturma birimi tasarımlarına aktararak ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.