Üniversitemiz KİT-ARGEM (Yeni Nesil Gıda Kit ve Referans Madde Araştırma Geliştirme Merkezi) Laboratuvarlarında DNA İzolasyon ve Sıvı İdame Robotu Prototipi Geliştirildi T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen, KGTÜ Rektörlüğü tarafından yürütülen Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi KİT-ARGEM (Yeni Nesil Gıda Kit ve Referans Madde Araştırma Geliştirme Merkezi) projesi kapsamında “DNA İzolasyon ve Sıvı İdame Robotu” geliştirildi.

Elektrik-Elektonik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Burak Yılmaz'ın proje yöneticisi olduğu "DNA İzolasyon ve Sıvı İdame Robotu Projesi" başarıyla sonuçlanarak, çalışır haldeki prototip kullanıma hazır hale getirildi. Çalışmada emeği geçen başta Dr. Öğr. Görevlisi Veysel Fırat ve Bülent Kılıç olmak üzere, Arş. Gör. Hasan Basri Öksüz, Doç. Dr. Kıvanç Bilecen, Arş. Gör. Aylin Gazdağlı ve lisans öğrencimiz Muhammed Azad Kılıçarslan'a teşekkür ederiz.

Videoda robotun, magnetic beads yöntemi ile DNA ayrıştırma işlemi gösterilmektedir.